Galleri: KLAR TIL STARTs 10 års jubilæum

8. december 2023

I december 2013 begyndte Nick som den første KLAR TIL START-kandidat i fast job – og han er der stadig. Det fejrede vi med en reception i Coop365 i Espergærde, hvor Nick arbejder den dag i dag.

Der var stemning og højt humør, da der den 8. december blev holdt reception i anledning af 10-året for KLAR TIL STARTs første ansættelse. 

Manden i centrum var Nick, der i sin tid blev ansat som den første KLAR TIL START’er nogensinde, og blev behørigt fejret med morgenbrød, kagemand og taler.

Inklusionskonsulent i Coop, Dennis Pihl, var en af dem, som sagde et par ord. Han var dengang butikschef og “overtog” den butik, hvor Nick gennemførte KLAR TIL START. I dag er han inklusionskonsulent i Coop, og KLAR TIL START er en af hans mærkesager.

– Det har været en fornøjelse at følge dig, og jeg glæder mig til næste gang vi skal fejre dig, hvor jeg er sikker på, at det bliver 25 år, vi fejrer! sagde Dennis Pihl blandt andet i sin tale til Nick. 

Gensynsglæden var stor, da Jens Romundstad kom og hilste på. Han var i 2013, i sin daværende rolle som HR-chef i Coop, en af initiativtagerne bag KLAR TIL START. Det var med Nick på holdet, og de to huskede udmærket hinanden fra dengang, hvor Jens Romundstad bemærkede Nick, der på det tidspunkt var i praktik som del af sin STU på UNGES Uddannelsescenter. 

– Jeg var på et butiksbesøg, og jeg lagde mærke til en ung mand som ryddede op på bordene med varer. Meget struktureret, koncentreret og målrettet. Jeg gik bare og ventede på, at lige om lidt holder han pause, eller skal ud at ryge, eller brokker sig over noget – men du blev bare ved. Til sidst spurgte jeg butikschefen: HVEM er ham der? Butikschefen sagde: Det er en, vi har fået. Jeg sagde: Nå, kan vi få nogle flere af dem! 

Herefter tog han kontakt til Britta Bak, som er direktør i FONDEN Unges og også leder af UNGES Uddannelsescenter, hvor Nick gik på STU. Sammen startede de KLAR TIL START op i Coop-regi og nu, 10 år efter, er mere end 200  kommet i job igennem KLAR TIL START. Ligesom Nick bliver de fleste i jobbet i mange år, til glæde for både dem selv og arbejdspladserne, som kan nyde godt af deres dedikerede og kompetente indsats. 

Kontakt

Morten Wulff

Projektleder