Til dig der vil have et rigtigt job

Forløbet hos os

KLAR TIL START er for dig, der gerne vil have et helt almindeligt job, men som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet på grund af autisme, autismelignende træk eller lignende udfordringer.

Du får et særligt tilrettelagt forløb, hvor du lærer tingene på den måde, der passer bedst til dig. Når forløbet er gennemført, har din nye arbejdsplads et job klar, som er skræddersyet til dig.

Vi samarbejder med en række store, danske virksomheder, og hele forløbet foregår på en almindelig arbejdsplads. Ofte vil det være på det samme arbejdssted, hvor du senere bliver ansat. 

Som udgangspunkt varer forløbet 12 måneder. Hele vejen har du en personlig vejleder med dig, som giver dig hjælp og støtte, mens du lærer din nye arbejdsplads og arbejdsopgaver at kende. 

Sammen med din vejleder finder du ud af, hvad du er særligt god til, og hvilke ting, du har brug for ekstra hjælp til. Du lærer også at håndtere personlige og sociale udfordringer, så du får lettere ved at fungere på din arbejdsplads.

Du får ikke løn for at deltage i KLAR TIL START-forløbet – men når KLAR TIL START er gennemført, bliver du ansat i en lønnet stilling. 

Et varigt job, du bliver glad for

I KLAR TIL START er der jobgaranti. Det vil sige, at du er garanteret en fastansættelse i virksomheden, når du har gennemført KLAR TIL START. Jobbet er tilpasset dig og sammensat efter de kvalifikationer, du opbygger under forløbet.

Det kan være en fuldtidsansættelse, men en stor del af vores kandidater kommer i fleksjob. Her hjælper vi med hele processen, fra afklaring af arbejdsevnen til udarbejdelse af den dokumentation, kommunen bruger, når du skal godkendes til fleksjob.

KLAR TIL START har været i gang siden 2013, og 73% af alle vores kandidater har gennemført forløbet og fået et fast arbejde. Hvad der næsten er endnu bedre: 96% af alle, som nogensinde er blevet ansat igennem KLAR TIL START, har stadigvæk deres job! Langt de fleste af vores kandidater ender altså med et job, de er glade for og beholder i lang tid.

Hvordan kommer jeg med?

Det er din kommune, som afgør, om du kan få et KLAR TIL START-forløb. Tal med din sagsbehandler, jobcenterkonsulent eller uddannelsesvejleder – de kender måske allerede KLAR TIL START.

Den typiske kandidat er det, man kalder en aktivitetsparat kontanthjælps- eller uddannelseshjælpsmodtager. Men det kan også være, du er i gang med et ressourceforløb, er i jobafklaring eller er godkendt til et fleksjob.

KLAR TIL START kan også være en del af et STU-forløb.

KLAR TIL START findes i de fleste kommuner, men ikke alle. Kan du ikke finde en udbyder af KLAR TIL START i din kommune, er du velkommen til at kontakte sekretariatet.

Kandidat på arbejde i Elgiganten Klar til start

Her kan du få job

Hvis du deltager i KLAR TIL START har du mulighed for at få job hos en af vores mange virksomhedspartnere.

Fælles for dem er at de giver garanti for fastansættelse til enhver kandidat, der gennemfører KLAR TIL START tilfredsstillende.

Det gør over 70 procent!

Jeg er blevet mere sikker og rolig

"Jeg var en usikker person med bange anelser for store menneskegrupper, og det gjorde det svært for mig at finde et sted, hvor jeg kunne ånde frit.
Usikkerhed ledte til bekymringer, efter jeg forlod de trygge rammer fra min handelsskole. Bekymringer der gjorde mig handlingslammet til et punkt, hvor det blev for svært at tage det “næste” skridt i livet. Men her kommer KLAR TIL START ind i billedet. Jeg fandt trygheden igen og et nyt fællesskab, der gav mig modet til at se usikkerheden i øjnene og evnen til at hvile i min autisme."
Christian
Ambassadør for KLAR TIL START Tidl. kandidat i KLAR TIL START og nu fastansat i Fakta, Holbæk

Spørg vores ambassadør

På hjemmesiden finder du svar på det meste om KLAR TIL START, men hvis du har et særligt spørgsmål, kan du skrive til vores ambassadør Christian, der selv er kommet i job via KLAR TIL START.