Jens Romundstad bliver del af KLAR TIL START

1. marts 2024

Som kommunikations- og relationskonsulent vil Jens Romundstad arbejde for at fremme KLAR TIL START og skabe større joblighed for mennesker med autisme.

”Efter et årti med markant knaphed på arbejdskraft, er det både forkert og beskæmmende, at vi som samfund ikke er blevet bedre til at skabe meningsfulde jobs til dem, der står i randzonen af den danske arbejdsstyrke. Det er vi nødt til at få ændret, og den kamp vil jeg gerne tage op,” siger Jens Romundstad.

Derfor tiltræder han nu som kommunikations- og relationskonsulent i KLAR TIL START, et koncept som hjælper unge med autisme i arbejde gennem et skræddersyet forløb med jobtræning og støtte.

Oven på mange travle år med tunge erhvervsroller har han valgt en mere holistisk approach til sit arbejdsliv.

”Efter en succesfuld exit fra Solartag sidste år har jeg for første gang i mange år haft tid til rigtig at mærke efter. I den proces stod det helt klart, at de centrale værdier i mit arbejdsliv er meningsfuldhed og gode relationer,” siger Jens Romundstad.

Han var selv med til at opfinde og udvikle KLAR TIL START-konceptet tilbage i 2013 som HR-chef i Coop. Det skete i samarbejde med Britta Bak, direktør i FONDEN UNGES, der driver KLAR TIL START.

”Jens så et potentiale i vores unge og tog en chance ved at stille den jobgaranti, som nu er en grundlæggende del af vores koncept. Han kommer med en helt særlig energi og brænder virkelig for KLAR TIL START. Jeg er rigtig glad for at have ham med på holdet igen!” siger Britta Bak.

Skal udbrede konceptet

Mennesker med en autismediagnose har ofte sværere ved at få fodfæste end gennemsnittet, og på landsplan er kun 19 % i arbejde eller fleksjob. I KLAR TIL START gennemfører over 70 % forløbet og kommer i fast, varigt job.

”I KLAR TIL START har vi noget, som faktisk virker, både for mennesket, virksomheden, kommunen og økonomien i samfundet som helhed. Der er høj efterspørgsel på meningsfuld CSR, der understøtter forretningsmodellen i erhvervslivet, så det burde jo egentlig brede sig som en steppebrand uden brug for min hjælp,” siger Jens Romundstad.

Igennem årene har KLAR TIL START hjulpet flere hundrede unge og voksne med autisme i job, og der er potentiale til langt mere, hvis konceptet får større udbredelse, end det har i dag.

”Samspillet mellem stat, kommuner og jobcentre er på ingen måde optimalt, når det gælder den aktive beskæftigelsesindsats for sårbare grupper. Jeg håber, at jeg kan bidrage til en øget forståelse af, hvilke flaskehalse systemet skaber, og trænge igennem med, hvor godt KLAR TIL START virker,” siger Jens Romundstad.

”Jeg har haft stor fornøjelse ved at tage andre store opgaver i mit arbejdsliv, men KLAR TIL START er stadig det, jeg er mest stolt af i min karriere. I bund og grund har jeg aldrig haft lyst til at slippe KLAR TIL START, og derfor er det en kæmpe glæde for mig at genoptage det arbejde,” slutter han.

Sideløbende med arbejdet som konsulent i KLAR TIL START arbejder Jens Romundstad med foredrag, bestyrelsesarbejde og som konsulent på udvalgte projekter.

OM JENS ROMUNDSTAD

Jens Romundstad blev landskendt som ”Biker Jens”, da han i 1998 medvirkede i den første sæson af Robinson Ekspeditionen. Siden har han i en lang årrække markeret sig som dansk topleder, bl.a. som:

  • Salgsdirektør i dagligvarekæden Fakta, med ansvar for ca. 4.000 medarbejdere og omsætningsansvar på ca. 4 mia DKK
  • HR Direktør Coop Danmark a/s
  • Administrerende direktør for vækstvirksomheden Solartag

Jens Romundstad har i sin karriere haft et helt særligt blik for at udvikle og drifte tiltag indenfor socialt ansvar, hvilket har haft stor positiv betydning for både udsatte grupper og handicappede i almindelighed og unge med autisme i særdeleshed.

Han er den mest anerkendte danske erhvervsleder indenfor socialt ansvar og har modtaget CSR People Prize, HR-Prisen og CSR Æresprisen, med ret til at kalde sig ”Danmarks Mest Ansvarlige Erhvervsleder”.

Kontakt

KLAR TIL START