fbpx

Frederik knækker statistikken

Autisme er ingen hindring for at blive ansat på en helt almindelig arbejdsplads. Det er 22-årige Frederik Andersen et lysende eksempel på. I godt et år har Frederik deltaget i træningsforløbet KLAR TIL START, og mandag den 11. maj 2020 modtog han sit afslutnings-diplom. Her blev det fejret, at hans navn nu er at finde på en ansættelseskontrakt hos supermarkedskæden Fakta.

“I starten var jeg lidt usikker og tænkte: “kan det virkelig lade sig gøre”. Men efterhånden som jeg kom længere og længere ind forløbet, så blev jeg mere sikker på, at hvis jeg bare gjorde mit bedste, så ville jeg nok også få mit fleksjob”, siger Frederik Andersen. Og han fik ret.

Blot 15% af alle borgere med autisme vurderes at være i arbejde, men i KLAR TIL START-forløbet afslutter hele 80% af alle kandidater med en fastansættelse. Og Frederik er en af dem der knækker statistikken.

Udlært i Hillerød

“Frederik er en meget pålidelig medarbejder og er meget energisk og humørfyldt på sit arbejde. Kunderne er meget glade for ham”, siger Caroline Simpson, der er butikschef i Fakta Hillerød, hvor Frederik har gennemgået sit træningsforløb.

Butikken har samarbejdet med KLAR TIL START i flere år, og Frederik er den 10. KLAR TIL START-kandidat, som butikken har været med til at udklække. En af dem er blevet ansat i butikken, mens de øvrige har fået job i andre fakta-butikker på Sjælland.

“Kandidaterne I KLAR TIL START er gode medarbejdere, og det er dejligt, at vi kan gøre en forskel og hjælpe dem i job, siger butikschefen.

Ansat i Charlottenlund

Frederik er netop blevet ansat 20 timer om ugen i et fleksjob i Fakta Charlottenlund og har nu udsigt til en struktureret hverdag med faste arbejdsrutiner. En fast lønudbetaling er også en del af hans nye liv.

“Man kan godt mærke, at man tjener lidt mere. Det er selvfølgelig fedt, og man kan godt mærke at man føler sig lidt mere fri”, siger Frederik Andersen.

Unikt partnerskab

“Det betyder alt for vores muligheder for at hjælpe borgere med autisme ind på arbejdsmarkedet, at der er virksomheder, som ønsker at samarbejde med os”, fortæller Britta Bak, direktør i nonprofit organisationen FONDEN UNGES, som står bag KLAR TIL START. Træningsforløbet drives via et landsdækkende netværk af autismespecialister og i tæt og tillidsfuldt samarbejde med en række store danske private virksomheder.

Ud over at den enkelte borger får en kæmpe personlig gevinst i kraft af fast arbejde, så er det også en god forretning for mange virksomheder, som har behov for stabil arbejdskraft, ligesom det er god samfundsøkonomi at skaffe borgere i arbejde.

Billedtekst:
Frederik Andersen (th.) fejrer et veloverstået træningsforløb, som har ført til en fastansættelse i Fakta Charlottenlund. Her modtager han sit KLAR TIL START-diplom fra Caroline Simpson, butikschef i Fakta Hillerød, hvor Frederik har gennemført sin træning. Desuden ses Frederiks personlige KLAR TIL START-vejleder Lars Larsen fra UNGES Uddannelsescenter i Bagsværd.