toggle menu

Om “Klar til Start”

“Klar til Start” er et opkvalificeringsforløb, der er målrettet flertallet af unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Nemlig den gruppe, som intellektuelt er på et moderat til normalt funktionsniveau. Deres beskæftigelsesmuligheder ligger ikke indenfor højt specialiserede opgaver, men i det man kunne kalde ganske almindelige jobs. Det siger næsten sig selv, at et krav for at komme i et “Klar til Start”-forløb er, at man har lyst til at have et arbejde.

Vores virksomhedspartnere tilbyder jobgaranti til alle unge med en autismediagnose, som gennemfører “Klar til Start”-opkvalificeringsforløbet.

Idéen til at udvikle ”Klar til Start” opstod i 2012, da autismeeksperterne hos Fonden Unges satte sig for at udvikle et kompetencegivende forløb, som i sidste ende ville give unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) et job. I et tæt samarbejde med supermarkedskæden fakta blev idéen til virkelighed med de første kursister i 2013, og senere bidrog Velux Fonden med økonomisk støtte til udviklingen.

I kraft af en række samarbejdspartnere inden for autismeområdet er det muligt at tilbyde “Klar til Start”-forløb i hele landet.

Pr. april 2018 har “Klar til Start” hjulpet 74 unge og voksne med autisme i job med yderligere 63 aktive kursister i forløb på vej mod job. 85% af de der, der har påbegyndt “Klar til Start”-forløbet er kommet i fast arbejde, typisk et fleksjob.

“Klar til Start” drives af Fonden Unges, som desuden står bag Unges Uddannelsescenter, der tilbyder STU og anden undervisning til unge med ASF, samt Scan How, som er en app målrettet personer med ASF.

I 2015 modtog fakta årets CSR People Prize for ”Klar til Start” i kategorien “Store Virksomheder”.

Kontakt os